10 فناوری جدید اینترنت اشیا IOT

اینترنت اشیا IOT

اینترنت اشیا آینده دنیاست . در مقاله ای که اخیرا منتشر شده ، برترین فناوری های نوظهور در زمینه هوش مصنوعی و اینترنت اشیا معرفی شده است .

چشم انداز اینترنت اشیا IoT  اخیراً با گسترش سریع به بازارهای جدید گام های بزرگی برداشته است.

 با افزایش سرعت استفاده از اینترنت اشیا، جستجو برای اطلاعات در مورد فناوری های برتر اینترنت اشیا در بین مشاغل افزایش می یابد.

 اینترنت اشیا در کنار گشودن مخزن عظیمی از داده‌ها که همه می‌توانستند از آن استفاده کنند، تعریف جدیدی از اتصال بین دستگاه‌های هوشمند ارائه کرد.

فناوری‌های قابل توجهی که اینترنت اشیا را تقویت می‌کنند شامل یادگیری ماشینی، هوش مصنوعی، جدیدترین سنسورها ، داده‌های بزرگ BIG DATA و بلاک‌چین می‌شود.

 کسب و کارها به دنبال فناوری های جدید و  نوظهور اینترنت اشیا به عنوان یک اولویت حیاتی در استراتژی های تحول دیجیتال هستند.

 پس از همه گیری در سال 2020، کسب و کارها شروع به گذار به سمت یک محیط دیجیتال کردند.

کاربردهای موجود اینترنت اشیا وجه تمایز بسیاری را برای کسب و کارها در سراسر جهان فراهم کرده است.

در عین حال، استفاده داخلی از اینترنت اشیا در خانه های هوشمند نیز به بحث در مورد آینده اینترنت اشیا دامن زده است.

 در واقع، تعداد خانه‌های دارای سیستم خانه هوشمند تا سال 2025 حدود 400 میلیون خانه خواهد بود.

 نمونه‌های محبوب فناوری‌های اینترنت اشیا، مانند خانه‌های هوشمند، کنجکاوی نسبت به فناوری‌ها و روندهای جدید در اینترنت اشیا ایجاد می‌کنند.

در ادامه 10 ترند جدید فناوری در آینده اینترنت اشیا را بررسی میکنیم .

اینترنت اشیا چیست و چرا مهم است؟

افراد مبتدی و ناآشنا در زمینه IoT بیشتر در مورد پتانسیل فناوری های شبکه IoT برای انتقال داده صحبت میکنند که مرسوم به فناوری های دیجیتال است .اما ظرفیت اصلی اینترنت اشیا چیست؟

اینترنت اشیا شبکه ای از دستگاه های متصل به هم است که می توانند داده ها را به یکدیگر منتقل کنند.

 به عنوان مثال، دوربین امنیتی هوشمند خانه شما می تواند یک دستگاه اینترنت اشیا باشد که با سنسور درب و پنجره حضور شما را تشخیص می دهد. با تعامل تجهیزات هوشمند با سنسور از طریق اینترنت می توانید از گوشی خود برای کار با دوربین و یا دیگر تجهیزات از راه دور استفاده کنید.

 به طور همزمان، سنسور حرکتی می تواند معیارهای مربوط به وضعیت حرکت را گزارش کند و به زمان ایده آل برای عملگرها را اشاره کند.

بسیاری از افراد ممکن است تصور کنند که اضافه کردن یک سنسور به تجهیز هوشمند و اتصال به اینترنت ، یک راه حل با تکنولوژی IoT است.

 اینجاست که باید «ارزشی» را که می‌توانید با راه‌حل‌های اینترنت اشیا به کاربر ارائه دهید، در نظر بگیرید.

 همانطور که فهرست فناوری‌های اینترنت اشیا در حال رشد است، ممکن است به رویکرد ایده‌آل برای ساخت راه‌حل‌های مبتنی بر ارزش اینترنت اشیا فکر کنید.

درک نکات مورد نیاز کاربران نهایی و حل آنها با عملکردهای نوآورانه و تجربه کاربری یکپارچه می تواند به عنوان یک رویکرد معتبر برای طراحی راه حل های مبتنی بر اینترنت اشیا باشد.

 ارزش برای کاربران IoT در هوشمندسازی خانه اجرای سناریوهای مختلف است که مدیریت و نگهداری و اجرای این سناریو ها توسط هوش مصنوعی مبتنی بر IOT  صورت میگیرد .

وضعیت فعلی اینترنت اشیا در دنیا

قبل از اینکه لیستی از فناوری های نوظهور اینترنت اشیا را پیدا کنید، باید وضعیت موجود اینترنت اشیا را بررسی کنید.

هزینه جهانی فناوری IoT در سال 2020 بالغ بر 749 میلیارد دلار بوده است. علاوه بر این، برآوردهای IDC نشان می دهد که هزینه های مربوط به اینترنت اشیا در سال 2022 به 1.2 تریلیون دلار خواهد رسید.

در پایان سال 2022، حدود 14 میلیارد دستگاه هوشمند متصل به اینترنت اشیا در سراسر جهان وجود داشت که ممکن است در سال 2025 به 30.9 میلیارد دستگاه برسد.

یکی از بزرگترین موارد استفاده از اینترنت اشیا، نظارت در فضای باز است که مربوط به دولت ها می شود که سهم بازار آن 7.6 میلیون دلار است.

تحقیقات بازار همچنین نشان می دهد که مصرف کنندگان تا سال 2025 حدود 88 میلیارد دلار برای دستگاه های خانه هوشمند هزینه خواهند کرد.

IoT Analytics گزارش داد که اندازه بازار اینترنت اشیا با نرخ رشد سالانه 21.5 درصد به 201 میلیارد دلار رسیده است.

اعداد مربوط به بازار اینترنت اشیا نشان می دهد که چگونه فناوری های برتر اینترنت اشیا می توانند در اکوسیستم نوآورانه اینترنت اشیا فضا پیدا کنند. کسب‌وکارها و مصرف‌کنندگان از طریق تقاضای رو به افزایش برای راه‌حل‌های اینترنت اشیا، علاقه بیشتری به تقویت توسعه اینترنت اشیا نشان داده‌اند.

 فناوری‌ها و ترندهای جدید می‌توانند به سرعت بخشیدن به گسترش بازار اینترنت اشیا با کاربردهای نوآورانه در صنایع مختلف کمک کنند.

 در عین حال، فناوری‌های جدید اینترنت اشیا می‌توانند پیشرفت‌های چشمگیری را در شبکه‌های اینترنت اشیا موجود ارائه دهند.

بلاک چین

یکی از نگرانی های برجسته در استفاده از شبکه های اینترنت اشیا، ایمنی داده های کاربران است. شبکه‌های اینترنت اشیا عظیم هستند و تبادل اطلاعات حساس کاربر بین دستگاه‌های موجود در شبکه آسیب‌پذیری‌های بیشتری را باز می‌کند. پاسخ به “آخرین فناوری های اینترنت اشیا چیست؟” توجه را به فناوری بلاک چین جلب می کند. بلاک چین به تدریج در حال تبدیل شدن به یک فناوری حیاتی است که از اینترنت اشیا پشتیبانی می کند زیرا می تواند امنیت داده ها را تضمین کند. ماهیت تغییرناپذیر سوابق در شبکه بلاک چین می تواند به حفاظت از اطلاعات کاربر و جزئیات تراکنش کمک کند.

در عین حال، شفافیت توزیع شده در فناوری بلاک چین می تواند به تقویت امنیت اینترنت اشیا کمک کند. علاوه بر آن، عنصر تمرکززدایی با بلاک چین تضمین می‌کند که گره‌های شبکه مختلف می‌توانند به طور یکپارچه با یکدیگر تعامل داشته باشند. بنابراین، فناوری بلاک چین یکی از فناوری های برجسته ای خواهد بود که در سال 2023 بر اینترنت اشیاء مسلط خواهد شد.

دوقلوهای دیجیتال Digital Twins

طرح کلی فناوری‌های اینترنت اشیا نیز به مفهوم دوقلوی دیجیتال Digital Twins اشاره می‌کند. اصطلاح “Digital Twins” در سال 2020 مطرح شد و اخیراً در اکوسیستم اینترنت اشیا مورد توجه قرار گرفته است.

 دوقلوهای دیجیتال Digital Twins نمایش مجازی یک فرآیند، سیستم یا شی واقعی هستند.

شما می توانید آنها را به عنوان کپی مجازی محصولات فیزیکی، سیستم ها یا فرآیندها در نظر بگیرید. تکرارهای مجازی می توانند عملکردهای مشابه فیزیکی را تکرار کنند.

در نتیجه، دوقلوهای دیجیتال Digital Twins به عنوان افزودنی‌های نوآورانه در میان فناوری‌های شبکه اینترنت اشیا برای موارد استفاده منحصربه‌فرد واجد شرایط هستند.

 دوقلوهای دیجیتال Digital Twins از حسگرهایی در آیتم فیزیکی برای جمع‌آوری داده‌های سریع استفاده می‌کنند و در نتیجه از انسجام اطمینان حاصل می‌کنند. استفاده اولیه از دوقلوهای دیجیتال در بهینه سازی، اصلاح و تجزیه و تحلیل برای آزمایش سناریوهای مختلف بدون هیچ خطری مشهود است. علاوه بر این، دوقلوهای دیجیتال همچنین می توانند مزایای حیاتی در نظارت و کنترل استفاده و عملکرد دارایی داشته باشند.

قابلیت اتصال 5G

افزودنی بعدی در میان پاسخ‌های «آخرین فناوری‌های اینترنت اشیا چیست؟» به 5G  اشاره می کند.

اتصال بی سیم یکی از الزامات اساسی برای ایجاد و اطمینان از عملکرد شبکه های IoT است. 5G نه تنها به عنوان مرحله ای از تکامل فناوری بی سیم عمل می کند، بلکه قدرت دستیابی به پتانسیل کامل اینترنت اشیا را نیز ارائه می دهد.

امنیت اینترنت اشیا

طرح کلی ترندهای فناوری قابل توجه در اینترنت اشیا برای سال 2023 شامل امنیت اینترنت اشیا نیز می شود.

آسیب پذیری شبکه های IoT یک نگرانی اساسی برای توسعه دهندگان و کسب و کارها است. فناوری‌های امنیتی در سال 2023 با پیشرفت‌های جدید در فناوری برای ایمن کردن دستگاه‌ها و پلتفرم‌های اینترنت اشیا در برابر حملات فیزیکی و آنلاین، کانون توجه بازار اینترنت اشیا را به خود اختصاص خواهند داد.

سخت افزار اینترنت اشیا

ترندهای امیدوارکننده برای اینترنت اشیا در سال 2023 نیز بر معرفی پیشرفت های جدید و نوآورانه در سخت افزار اینترنت اشیاء متمرکز خواهد بود. یکی از برجسته‌ترین نمونه‌های فناوری اینترنت اشیا، نیاز به سنسورهای هوشمند و  کارآمد است. جالب اینجاست که سال 2023 با کاهش کمبود تراشه با خطوط تولید جدید، آسودگی خاطر را برای تولیدکنندگان اینترنت اشیا به همراه خواهد داشت.

پیشرفت‌های سخت‌افزاری در فناوری‌های اینترنت اشیا نیز بر اصلاحات در معماری کامپیوتر متمرکز خواهد بود.

 بیشتر توجه بروی تولید گجت های هوشمند مناسب هوشمندسازی خانه است.

تجزیه و تحلیل داده های اینترنت اشیا

یکی دیگر از ورودی‌های امیدوارکننده در میان فناوری‌های برتر اینترنت اشیا، توجه را به سمت تجزیه و تحلیل داده‌های اینترنت اشیا جلب می‌کند. داده ها یکی از مهم ترین دارایی های استراتژیک برای هر کسب و کار است. بینش کیفیت از داده‌های اینترنت اشیا می‌تواند به طراحی استراتژی‌های تجاری سازنده و تضمین یکپارچگی زنجیره تامین کمک کند.

فناوری‌های جدید تجزیه و تحلیل اینترنت اشیا می‌تواند به ترکیب الگوریتم‌ها، معماری‌ها و ساختارهای داده جدید در کنار قابلیت‌های یادگیری ماشین کمک کند.

 معماری تجزیه و تحلیل غیرمتمرکز می تواند به طراحی شبکه های IoT ایمن بدون به خطر انداختن عملکردهای اشتراک دانش کمک کند.

شبکه های کم مصرف

جمع آوری فناوری های نوظهور اینترنت اشیا در سال 2023 شامل شبکه های اینترنت اشیا کم مصرف نیز می شود. در حقیقت، بسیاری از کارشناسان اینترنت اشیا معتقدند که شبکه های کم مصرف مانند ZIGBEE و  WIFI می توانند در زمینه های مختلف از شبکه های اینترنت اشیا بهتر عمل کنند. شبکه‌های اینترنت اشیا کم‌مصرف و برد کوتاه می‌توانند تا سال 2025 بر اتصال بی‌سیم با شبکه‌های اینترنت اشیا مسلط شوند. شبکه های گسترده می توانند مزایای تراکم اتصال بالاتر، هزینه های عملیاتی کمتر و پهنای باند را در کنار بهبود عمر باتری ارائه دهند.

مدیریت دستگاه های اینترنت اشیا

مرز بزرگ بعدی در پیشرفت تکنولوژی در صنعت اینترنت اشیا منعکس کننده مدیریت دستگاه های اینترنت اشیا است. می توانید پاسخ هایی برای “آخرین فناوری های اینترنت اشیا چیست؟” بیابید. با فناوری های مدیریت دستگاه های اینترنت اشیا که اکنون در حال ظهور هستند. فن آوری های مدیریت دستگاه های اینترنت اشیا می تواند به دستگاه های اینترنت اشیا کمک کند تا از موقعیت، وضعیت و زمینه خود آگاه شوند.

 در عین حال، آنها می توانند مطابقت با طبقه بندی داده ها را حفظ کنند و از محدودیت های مدیریت داده های معمولی فراتر روند.

سنسور های متصل به هم

یکی دیگر از فناوری های اینترنت اشیا نیز اهمیت سنسورهای MESH را برجسته می کند. حسگرهای مش یا سنسور های متصل بهم می توانند به عنوان یک جزء حیاتی برای طراحی پوشیدنی هایی که در آینده استفاده خواهید کرد، عمل کنند.

 آنها می توانند به ردیابی دقیق حرکات بدن و نظارت بر سایر آمارهای حیاتی مانند کیفیت خواب، ضربان قلب و ورزش کمک کنند. حسگرهای مش می توانند راه های جدیدی را برای ادغام فناوری های اینترنت اشیا در لباس کاربران باز کنند.

سنسورهای بدون باتری

آخرین افزوده شدن در میان فناوری‌های IoT که در سال 2023 تأثیر غالب خواهد داشت، به سنسورهای بدون باتری اشاره می‌کند. علاوه بر تکمیل فناوری‌های شبکه اینترنت اشیا، حسگرهای بدون باتری می‌توانند طرح‌های کارآمد شبکه اینترنت اشیا را معرفی کنند. حسگرهای بدون باتری با توانایی تولید انرژی خود، می توانند از نگرانی در مورد تعویض باتری و مصرف انرژی جلوگیری کنند. یکی از نمونه های تولید کننده حسگرهای بدون باتری Eversensor است.

امیدواریم با مطالب درج شده در این مقاله بینش وسیع تر و دقیق تری نسبت به آینده اینترنت اشیا پیدا کنید

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *