آموزش فعالسازی و راه اندازی دستیار صوتی الکسا آمازون

ALEXA ECHO DOT 4

ALEXA ECHO DOT 4


دستیار صوتی چیست ؟

دستیار صوتی الکسا همانطور که از اسمش پیداست ، یک گجت هوشمند است که با صدای ما کار میکند و به ما کمک می کند تا در امور روزمره و زندگی خود آسایش و آرامش بیشتری را تجربه کنیم .

به طور کلی دستیار های صوتی تنوع بسیاری دارند اما عملکرد و منطق وجودی همه آنها یکی است و آن کمک به انسان برای زندگی بهتر است .

اینکه شما در خانه بتوانید با وسایل برقی حرف بزنید آرزوی دیرینه ی بشریت بوده است که کما بیش با پیدایش دستیار صوتی محقق شد .

عملکرد دستیار صوتی به این شکل است که از یک میکروفن قوی و یک اسپیکر تشکیل شده است و البته این همه ماجرا نیست .

از طریق اینترنت به دنیای مجازی متصل شده است که به کمک AI یا همان هوش مصنوعی به علوم بیکران دسترسی دارد .

علاوه بر آن بعد از کمی شنیدن صدای شما و در واقع بهتر است بگوییم زندگی کردن با شما ، به کمک تکنولوژی هوش مصنوعی شما را بهتر از قبل می شناسد و کمک های مناسب تری به شما می دهد .

این یعنی قابلیت رشد دارد و داده های قبلی را با تحلیل و بررسی در خروجی های آینده استفاده میکند و این روند به قدری دقیق و هوشمندانه است که با استفاده از دستیار صوتی حیرت زده خواهید شد .

echo show 5 alexa
echo show 5 alexa

انواع دستیار صوتی

شرکت های مختلفی دست به ساخت دستیار صوتی زدند . شرکت آمازون و گوگل و اپل و حتی سامسونگ . اما به دلیل استفاده بیشتر افراد از دستیار صوتی آمازون در دنیا این مجموعه بیش از دیگر رقبای خود شناخته شده است . البته واقعیت امر این است که به دلیل دقت و امکانات بیشتری که دارد محبوب تر هم هست .

 شرکت آمازون کار خود را بر روی دستگاه های هوشمند دستیار صوتی با نام Amazon Echo  در سال ۲۰۱۱ آغاز کرد، این شرکت در ابتدا قصد نداشت که از دستیار صوتی الکسا برای کنترل خانه‌های هوشمند استفاده کند ولی با توسعه هوش مصنوعی و پیشرفت الکسا، این شرکت به فکر استفاده از الکسا در خانه‌های هوشمند افتاد.

 در نهایت شرکت آمازون در نوامبر سال 2014 میلادی از بلندگوی هوشمند خود به نام اکو (Echo) رونمایی کرد. نسخه اولیه این بلندگو یک استوانه به طول 23.5 سانتی متر بود، که با صدا زدن نام دستگاه (Alexa) آماده به فعالیت می‌شود.

بعد از تجربه موفق در بازار ، این کمپانی شروع به توسعه و بهبود نسخه های اولیه کرد و ورژن های بعدی را یکی پس از دیگری با موفقیت روانه بازار کرد . ECHO DOT ها در مدل های مختلف بدون نمایشگر و Echo Show ها مجموعه ی دستیار صوتی با صفحه نمایشگر هستند که در ابعاد 5 اینچ و 8 اینچ و به تازگی در سایز 10 اینچ وارد بازار شده اند .

این مدل از دستیار صوتی امکاناتی مانند گشت و گزار در وب را هم به واسطه صفحه نمایش خود دارد . همچنین دوربین طراحی شده در این مدل ها امکان تماس تصویری را نیز فراهم کرده است .

مدل های دستیار صوتی الکسا آمازون echo dot هم متفاوت است و برخی دارای نمایشگر ساعت هستند و برخی فاقد ساعت هستند .

به تازگی مدل echo pop  هم تولید شده است که هنوز در ایران موجود نیست .

 شعاری که آمازون برای دستیار صوتی هوشمند اکو انتخاب کرده‌: “فقط درخواست کنید” است.

زیرا معتقد است که می تواند تمامی نیاز های کاربران را تشخیص دهد و  تامین کند .

دستیار صوتی الکسا آمازون ECHO4

الکسا چه کارهایی میکند ؟

دستیار صوتی الکسا آمازون در حال حاضر بیش از 25000 قابلیت دارد، این گجت هوشمند علاوه بر این قابلیت‌ها با تمامی برندهای تجهیزات هوشمندسازی خانه قابل یکپارچه سازی می‌شود .همچنین با توجه به توسعه آمازون تعداد قابلیت‌ها و برندهای که از این دستگاه پیشتیبانی می‌کنند به سرعت در حال افزایش است.

دستیار صوتی الکسا آمازون قادر است به بسیاری از دستگاه‌های خانه هوشمند متصل شود و به آنها فرمان بدهد و آنها را کنترل کند. مانند: تلویزیون‌ها، لامپ‌های هوشمند ، جاروبرقی، دستگیره هوشمند ، سیستم سرمایش و گرمای، دوربین‌های امنیتی و سایر دستگاه‌های خانه هوشمند همگی از طریق دستیار الکسا قابل کنترل هستند.

یکی از اصلی‌ترین و جذاب ترین  کاربردهای دستیار صوتی الکسا پخش موزیک است. برای استفاده از این قابلیت باید به یکی از سرویس‌های استریم و پخش آنلاین موسیقی مانند: پاندورا (Pandora)، اسپاتیفای (Spotify) و تیون رادیو (TuneIn Radio) متصل شوید، سپس از الکسا بخواهید که آهنگ مورد نظر شما را پخش کند. جالب ترین امکان دستیار الکسا پیدا کردن آهنگ با خواندن قسمتی از متن آن است.

دستیار صوتی الکسا آمازون ECHO4
دستیار صوتی الکسا آمازون ECHO4

برخی از کاربرد های دستیار صوتی الکسا

  • پخش موزیک های دلخواه ما . با توجه به دسترسی به سرویس های موزیک آنلاین
  • بررسی آب و هوای کل دنیا و بیان پیش بینی ها
  • گزارش اخبار با توجه به دسترسی به شبکه های خبری
  • پخش پادکست های متنوع
  • کنترل خانه هوشمند و اجرای فرمان صوتی تجهیزات
  • پخش زنده رادیو
  • پخش کتاب‌های صوتی دلخواه
  • مدیریت لیست‌ها و تقویم برای کارهای روزمره
  • پاسخ به سوالات مختلف با توجه به هوش مصنوعی
  • قصه گویی
  • جوک و تعریف لطیفه
  • سفارش شام ( در ایران قابل استفاده نیست )
  • پیدا کردن دستور العمل پخت غذاهای مختلف
  • خرید از  سایت آمازون ( در ایران فعال نیست )

مراحل نصب دستیار صوتی الکسا آمازون

با توجه به تحریم بودن ایران توسط شرکت آمازون ارائه دهنده دستیار صوتی ، نصب و راه اندازی این گجت هوشمند کمی مشکلات خاص دارد که تنها در کشور ما حاکم است . به طور کلی راه اندازی این گجت هوشمند بسیار ساده است و در کمترین زمان قابل اجراست .

مراحل زیر به ترتیب جهت نصب موفق آمازون الکسا در ایران ارائه می شود .

نصب نرم افزار

  1. دانلود اپلیکیشن الکسا: برای راه اندازی دستیار صوتی الکسا باید اپلیکیشن الکسا را دانلود و نصب کنید. اپلیکیشن الکسا را می‌توانید برای گوشی های اندروید از google play و برای گوشی های آیفون از App Store دانلود کنید. بعد از دانلود منتظر بمانید تا اپلیکیشن نصب شود.
  2. ساخت اکانت الکسا: در صورتی که حساب الکسا دارید از قسمت “sign-in” اطلاعات حساب کاربری خود را وارد کنید در غیر این صورت باید یک حساب کاربری جدید بسازید.

برای ساخت اکانت جدید ابتدا بر روی گزینه ”create a new amazon account  کلیک کنید و سپس بر روی گزینه “I’m Something  Else” کلیک کنید.

در نهایت اپلیکیشن الکسا برای اینکه بتواند برای شما نوتیفیکیشن ارسال کند از شما دسترسی می‌خواهد، در صورتی که تمایل دارید که نرم افزار الکسا برای شما نوتیفیکیشن ارسال کند بر روی گزینه “ALLOW” کلیک کنید، در غیر این صورت بر روی گزینه “LATER” کلیک کنید.

برای استفاده بهتر از نرم افزار آمازون الکسا پیشنهاد می شود اجازه دسترسی ها را بدهید .

  1. اتصال دستگاه به برق:  دستیار صوتی هوشمند الکسا را به برق وصل کنید تا چراغ گردان زیر آن نارجی شود. سپس دستگاه پیغامی به زبان انگلیسی یا آلمانی به شما می‌دهد: “سلام، دستگاه شما برای راه اندازی آماده است. فقط دستور عمل‌های برنامه الکسا را دنبال کنید.”
  2. اضافه کردن دستگاه جدید: در منو پایینی اپلیکیشن الکسا بر روی گزینه “Devices” کلیک کنید و در صفحه جدید بر روی آیکون “+” در قسمت بالا سمت راست کلیک کنید و از منو باز شده گزینه افزودن یک دستگاه جدید “Add Device” را انتخاب کنید. در منو جدید گزینه “Amazon Echo” انتخاب کنید .  سپس زیر گروه “Echo SMART SPEAKERS” را انتخاب کنید. در این قسمت تصاویر شماتیکی دستگاه ها وجود دارد و می توانید طبق دستگاهی که دارید اقدام کنید

اتصال به اینترنت

  1. اتصال دستیار صوتی به اپلیکیشن:  در این مرحله اپلیکشن از شما می‌پرسید که چراغ نارنجی دستگاه روشن است یا نه؟ در صورتی که چراغ نارنجی دستگاه روشن بود بر روی گزینه “YES” کلیک کنید در غیر این صورت بر روی گزینه “No” کلیک کنید و سپس چند ثانیه دست خود را بر روی دکمه “action” نگه دارید تا رنگ بلندگو  الکسا تغییر کند و سپس بر روی دکمه “continue” کلیک کنید. در هر مرحله از نصب اگر بلوتوث گوشی خاموش بود و برای ارتباط سریعتر و بهتر از شما روشن کردن بلوتوث را درخواست کرد ، لطفا بلوتوث گوشی را روشن کنید
  2. اتصال به اینترنت:  نرم افزار لیستی از دستگاه هایی که در نزدیکی شما موجود هستند را نمایش می‌دهد و شما در این لیست باید دستگاه الکسای خود را پیدا و انتخاب کنید بعد از انجام این کار اپلیکیشن از شما میخواهد آن را به وای فای خانگی متصل کنید. شبکه Wi-Fi را که می‌خواهید الکسا به آن متصل شود را انتخاب کنید، اگر شبکه Wi-Fi دارای یک رمز عبور است، دستگاه از شما میخواهد که آن را وارد کنید.
  3. محل قرار گیری: در آخرین مرحله دستگاه از شما محل قرار گیری خود را می‌پرسد یا با زدن دکمه “SKIP” این مرحله رد بشید. در مرحله بعد می‌توانید آدرس خود را وارد کنید تا دستیار الکسا بر اساس این آدرس وضعیت آب و هوا یا پیشنهاداتی را به شما بدهد. دستگاه با گفتن جمله “your Echo is ready” به شما اعلام می‌کند که آماده انجام دستورات صوتی شما است.
  4. تست صدا : در این مرحله کلمه الکسا را با صدای واضح بگویید تا دستگاه شناسایی کند و تایید کند . تنظیماتی مانند نوع صدا و شدت صدا و … بعد از نصب قابل کنترل است .
  • نکته مهم . در صورتی که مودم شما امکان ارتباط دستگاه با سرور مرکزی آمازون را نمی دهد ( به دلیل فیلتر و یا تحریم ) کافی است در قسمت تنظیمات مودم خود DNS را تغییر دهید . انتخاب DNS مورد تایید می تواند از طریق سایت های معتبر صورت بگیرد .

* مراحل نصب و راه اندازی تمامی دستیارهای  صوتی الکسا یکسان بوده و به همین شکل است .

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *